Herdo Kala programmi Noored Kooli tasemeõppe võimalusest: mulle tundus, et see programm on palju huvitavam kui lihtsalt ülikoolis loengutes istuda

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Õpetaja Herdo esimene suur väljakutse oli Narvas eesti keelt mittekõnelevate laste õpetamine.
Õpetaja Herdo esimene suur väljakutse oli Narvas eesti keelt mittekõnelevate laste õpetamine. Foto: Ain Liiva

Laekverest pärit ja Rakveres koolis käinud Herdo Kala liitus mullu programmiga Noored Kooli, et temast saaks kahe ja poole aastaga magistriharidusega sertifitseeritud õpetaja. Kaheksa aastat politseinikuna ja viis aastat autosõiduõpetajana töötanud Kala tahtis enda sõnul proovida midagi uut ja liisk langes just õpetajaameti kasuks. Korra kaalus Kala ka tööleminekut Ida-Virumaale, sest töötasu on seal suurem, kuid peale Haljala kooliga tutvumist otsustas mees just sinna minna.

Herdo Kala sõnul ei tehta õpetajatööd pelgalt raha pärast. Paljusid pedagooge ajendab missioonitunne ja rohkelt väljakutseid pakkuv amet. Õpetajate turul aga valitseb suur defitsiit, mis paistab ajapikku järjest süvenevat. Õpetajate Lehe teatel on 40 protsenti õpetajatest üle 60 ja 20 protsenti üle 50 aasta vanad. Seepärast löövad kõik direktorid rõõmust käsi kokku, kui tööturule sisenevad värsked õpetajad, kellel on peagi täidetud ka ameti kohta käivad haridusnõuded.

Kuidas sündis mõte liituda programmiga Noored Kooli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles