Toiduraiskamine on maailmas väga suur probleem. Lisaks keskkonnale on see kahjulik rahakotile. Samsungi kodumasinate tootekoolitaja Alari Pennar jagas teadmisi ja nippe, kuidas toitu külmikusse paigutada nii, et see kauem värske püsiks.
Kuidas kodus toitu kauem värske hoida?
Koolitaja sõnul tuleb toitu külmikusse paigutades mõelda mitmele aspektile. Esiteks võib külmiku eri osades temperatuur erineda. Näiteks ust avades ja sulgedes pääseb jahedus välja ning soojus sisse. «Seega ukse sees olevates riiulites tasub hoida asju, mis ei rikne kiiresti ja taluvad suuremat temperatuuri kõikumist. Näiteks on soovituslik ukseriiulites hoida kastmeid ja mahlasid. Väga tavapärane on, et ukse sees hoitakse ka piima, aga tegelikult selline temperatuuri kõikumine sellele hea ei ole ja piim tuleks asetada külmiku keskele,» juhendas Pennar. Seejärel tuleks täita ülemine riiul näiteks valmistoitude ja toidujääkidega ning kõige kiiremini riknevad toidukaubad, näiteks piimatooted, tuleks asetada keskmisele riiulile. Mune tasub hoiustada samas karbis, millega nad poest osteti, sest seal säilivad nad kõige kauem.