Aseri tellisetehas seisab, aga hoolimata nõudlusest ei lähe sealt Venemaale ühtki kivi (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Wienerberger AS-i tegevjuht Margus Puusepp on optimistlik ja loodab, et Aseri tellisetehase põhiliini seiskamine on ajutine.
Wienerberger AS-i tegevjuht Margus Puusepp on optimistlik ja loodab, et Aseri tellisetehase põhiliini seiskamine on ajutine. Foto: Ain Liiva

Aseri tellisetehase omanikfirma Wienerberger AS-i juhatuse liige Margus Puusepp on kurb ja optimistlik korraga. 31. augusti õhtul peeti Jäägri Grillis lahkumispidu, sest Ukraina sõja ja turgude äralangemise tõttu tuli tellisetehase põhiliin teadmata ajaks sulgeda. Samas on Puusepp veendunud, et kõik koondatud töötajad õnnestub kahe-kolme aasta pärast tagasi tööle kutsuda. Ta on kindel, et 1922. aastal alanud tellisetootmise traditsioon Aseris mõne aja pärast jätkub.

Pärast sajandivahetust, täpsemalt 2001. aasta alguses, Aseri tellisetehase omanikuks saanud Wienerberger AS on ettevõttesse paigutanud üle 25 miljoni euro. Viimase suure investeeringuna avati 2021. aasta kevadel robotite tööjõudu kasutav pakkimisliin. 2022. aastal alanud Venemaa-Ukraina sõda lõikas aga ära 60–70 protsenti Aseri toodete turust ning ülejäänud turgu halvab üleüldine kehv majandusolukord. Tänavu mai lõpus teatas ettevõte, et 31. augustil pannakse põhitootmisliin seisma, ja nii ka juhtus. 39 tootmisega seotud töötajast jäi tööle vaid seitse, ülejäänud tuli paraku koondada. Praegu töötab kogu Baltikumis Wienerberger AS-is 31 inimest.

Margus Puusepp, kuidas Aseri tellisetehasel läheb? Panitegi liini 31. augustil seisma, nagu kevadel suure kahetsusega teatasite?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles