Maakonna vabatahtlikud päästekomandod toimetavad hoolimata raskest ajast täie hooga edasi

Kevin Volter
Copy
Roela päästekomando pealiku Kalno Vaarmetsa sõnul on komandoga küll liitunud uusi päästjaid, aga valvegraafikus kõiki auke nendega ei täida.
Roela päästekomando pealiku Kalno Vaarmetsa sõnul on komandoga küll liitunud uusi päästjaid, aga valvegraafikus kõiki auke nendega ei täida. Foto: Ain Liiva

Täna tähistatakse üle Eesti vabatahtliku pääste 104. aastapäeva. Lääne-Virumaal on üheksa vabatahtlikku komandot, kes 2022. aastal osalesid 350 päästesündmusel, millest iseseisvalt lahendasid ligi pooled. Murekohtadeks on komandojuhtide sõnul vähenev isikkoosseis, kuid raskustest hoolimata seda olulist tööd siseturvalisuse valdkonnas katki jätta ei plaanita.

Maakonna vabatahtlike võrgustik on aktiivne ja väga heas seisus ning seda kinnitab ka statistika. Vabatahtlike osalusel lahendatud 350 sündmust on maakondade lõikes riigis kolmas tulemus. Veelgi enam kaasati eelmisel aastal vabatahtlikke vaid Harju- ja Tartumaal, kus kahe maakonna peale, kus kutseid oli ligi 12 000, olid vabatahtlikud ametis 1485 sündmuse teenindamisega.

Vabatahtlikke päästekomandosid ja päästjaid on praegu juba rohkem kui kutselisi ning riigi plaan kutseliste komandode arvu kärpida teeb kõiki murelikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles