Arvo Pärdi sünnipäeval kõlavad tema oreliteosed (1)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kristel Aer esitab Arvo Pärdi teoseid Rakvere Kolmainu kiriku orelil.
Kristel Aer esitab Arvo Pärdi teoseid Rakvere Kolmainu kiriku orelil. Foto: Arvet Mägi

Maestro Arvo Pärdi 88. sünnipäeval, 11. septembril, leiab Rakvere Kolmainu kirikus aset temale pühendatud orelikontsert. 

Kontserdil esineb Eesti muusikamaastikul aktiivselt tegutsev organist ja orelipedagoog  Kristel Aer. Kavas on Arvo Pärdi ja Johann Sebastian Bachi oreliteosed.

Arvo Pärt on eestlastele sama tähtis helilooja kui Johann Sebastian Bach sakslaste jaoks – mõlemad on tuntud ka üle kogu maailma. Bachi orelilooming on muidugi suurema mahuga, kuid Pärt on just orelile kirjutanud mõned oma esimestest tintinnabuli stiilis teostest. Nende heliloojate loomingu kõrvuti asetamisel tekivad interpreedi sõnul huvitavad seosed ja kontrastid.

Organist Kristel Aer on esinenud paljudes Eesti kirikutes, andnud kontserte paljudes riikides ning teinud koostööd erinevate kooride, orkestrite ja tunnustatud interpreetidega. Tema orelimängu võib kuulda neljal CD-plaadil, kus ta mängib Juuru, Kadrina, Hageri ja Tallinna metodisti kiriku orelil.

Kontsert Rakvere Kolmainu kirikus algab kell 19 ja on tasuta.

Laupäeval, 9. septembril, toimub Kolmainu kirikus kontsert "Pärt ja Tüür", kus musitseerivad Collegium Musicale ja dirigent Endrik Üksvärav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles