Valmis Lääne-Virumaa tööstus- ja ettevõtlusalade uuring

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ühe toimiva või potentsiaaliga tööstusalana toodi esile Kunda sadama tööstusala.
Ühe toimiva või potentsiaaliga tööstusalana toodi esile Kunda sadama tööstusala. Foto: Eero Vabamägi

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tellimusel on valminud uuring maakonna tööstus- ja ettevõtlusalade arendamise potentsiaalist.

Uuring rõhutab, et Lääne-Virumaa on Eesti majanduses üks olulisemaid tööstuspiirkondi ja tänu oma soodsale geograafilisele asendile, rikkalikule ajaloolisele tööstuspärandile ja edukatele ettevõtetele on maakonnal tööstuse arendamisel märkimisväärne eelis. Olukorras, kus Eestis kogeb jätkuvalt majanduslangust, on maakonna omavalitsustel õige aeg keskenduda ettevõtluskeskkonna arendamisele, kasutades selleks ära maakonna potentsiaali, ning investeerida taristusse ja haridusse.

Töö toob esile edasised suunised tööstusalade arendamiseks ja innovatsioonivõimekuse kasvuks maakonnas, aga analüüsib ka maakonna tööturu ja personali ettevalmistamist. Lisaks esitab uuring ettepanekud ettevõtlust toetava maakondliku tugisüsteemi kujundamiseks, et tõhustada poolte koostööd ettevõtluse edendamisel ja majandusliku konkurentsivõime suurendamisele suunatud arendustöös. 

"Lääne-Virumaa omavalitsuste roll ettevõtluskeskkonna arendamisel on võtmetähtsusega ning vajalik on koordineeritud tegevus ja kompetentside arendamine," ütles VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi. Hõbemägi lisas, et valminud uuring annab olulise sisendi edaspidiste suuremahuliste ettevõtlusprojektide kavandamiseks ja elluviimiseks.

Uuringuga saab tutvuda SIIN.

Analüüsi tegemist kaasrahastati Euroopa Liidu meetmest "Kohalik ja regionaalne arendusvõimekus". Projekti kogumaksumus oli 35 700 eurot, 30-protsendilise omafinantseeringu tagavad kohalikud omavalitsused Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles