Droonide mäng: kuidas käituda õigesti õhuruumis? (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Sisekaitseakadeemia kaugseire teadus- ja arenduskeskuse ekspert Andrus Padar ütleb, et droone ei tasu karta. Küll aga peavad nende lennutajad olema teadlikud ja tehniliselt võimekad, et droonikogukonna maine püsiks hea.
Sisekaitseakadeemia kaugseire teadus- ja arenduskeskuse ekspert Andrus Padar ütleb, et droone ei tasu karta. Küll aga peavad nende lennutajad olema teadlikud ja tehniliselt võimekad, et droonikogukonna maine püsiks hea. Foto: Caspar Sild

Droon on töövahend, millega saab teha nii head kui ka halba. "Eesti droonipilootide kogukonnas oleme koos suutnud luua sellise kultuuri, et intsidente on vähe. Ja kes reegleid eirab, jääb kohe silma," räägib Andrus Padar, sisekaitseakadeemia kaugseire teadus- ja arenduskeskuse ekspert, küberkaitseliidu juhatuse liige ja endine pealik.

Kohtusime Andrus Padariga augusti lõpul kaitseväe keskpolügoonil droonide avastamise ja tõrjumise tehnika demopäeval.

Eesti lennuakadeemia, sisekaitseakadeemia ja kaitseväe akadeemia ühisettevõtmisena toimus augusti lõpus esimest korda mehitamata lennunduse suvekool, mille teemaks droonid nii tsiviil- kui ka militaarvaates.

Suvekooli raames korraldati keskpolügoonil praktiliste harjutustega demolendude päev, kus harjutati droonide tuvastamist, sideühenduse segamist, andmeside kiiruse mõõtmist ja sageduse külgalade mõõtmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles