Suuga tehtud suured asjad: plaanid, mis jäidki plaanideks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võimalik, et Rakvere köisraudteest oli esimest korda juttu hoopis aprillinaljana.
Võimalik, et Rakvere köisraudteest oli esimest korda juttu hoopis aprillinaljana. Foto: Ain Liiva, Shutterstock, Montaaž

«Valmivas jäähallis on tribüünil 1200 kohta, võimalus mängida jäähokit ja korraldada võistluseid,» lubas Margea Invest OÜ ehk Põhjakeskuse arendajafirma juhatuse liige Urmas Kibur virulastele 2007. aasta alguses. Jäähall pidi tema sõnul uksed avama 2008. aasta sügisel. Mõned aastad varem oli tehtud suuri plaane, kuidas Näpi ja Tõrremäe vahele rajatakse Rakvere ringtee puuduv jupp, ning Vallimäele kavatseti ehitada omapärane hotell.

Paar aastat pärast Põhjakeskuse valmimist kerkis aga tõsiselt päevakorda üsna jabur plaan: maanteeameti arvates tulnuks ehitada Rakvere ja Haljala vahele täiesti uus tee, olemasolevast kolm-neli kilomeetrit eemale. Selle plaani pärast hakati kulutama kohtumaja uksi. 2014. aastal vaieldi aga Rakveres, kas ehitada Keskväljakult Vallimäele köisraudtee või mitte – selle plaani saatuseks oli muide paar aastat tagasi veel kord surnult sündida.

Need on vaid mõned lennukad ideed, mille pärisosa oligi jääda ainult paberile. Aga heitkem neile tagantjärele siiski pilk peale ja meenutagem, mida neist omal ajal räägiti ja arvati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles