Rakvere aukodaniku skulptuuri rikkuja tuvastati kiirelt

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Noorte vandaalitsemise jäljed on Rakvere linna aukodaniku skulptuurilt pühitud ning skulptuur on taas valmis linlasi ja linna külalistajaid tervitama.
Noorte vandaalitsemise jäljed on Rakvere linna aukodaniku skulptuurilt pühitud ning skulptuur on taas valmis linlasi ja linna külalistajaid tervitama. Foto: Marianne Loorents

Läinud reedel avastati, et Rakvere linna aukodaniku Edith Kotka-Nymani skulptuur on üle võõbatud. Pahategijad tuvastati poole tunniga ja tänaseks on neil kokku lepitud kohtumine abilinnapea Kert Karusega. Laste vanematel tuleb kuju puhastamine kinni maksta.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul oli ta 8. septembril parasjagu Pikal tänaval kohtumisele liikumas, kui tema juurde tuli tähelepanelik turist ja küsis, kas Edith Kotka-Nymani skulptuur peab tõepoolest selline välja nägema. Abilinnapea vaatas taiese oma silmaga üle ja teavitas juhtunust teenusepakkujat, kes niisuguste juhtumitega tegeleb. "Selliste tööde puhuks on olemas spetsiaalne kemikaal, mis saab jagu peaaegu kõigil pindadel olevatest grafititest või sodimisest. Natuke keerulisem on puhastamine poorsetelt pindadelt," selgitas Karus.

Seejärel hõikas linnavalitsus oma Facebooki lehel välja, et vandaalitseja(d) võiksid ise ühendust võtta, sest ala jääb kaamerate vaatevälja ja isiku(te) väljaselgitamine on ainult aja küsimus. Karuse sõnul läks mööda võibolla pool tundi, kui ühendust võttis lapsevanem, kelle võsuke oli olnud teo toime pannud seltskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles