Juhtkiri: kodu ilu on eelkõige südames

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Kodu kaunistamine on eestlastel geenides. Sõites Eestimaal ringi, näeme, kui palju eestlased oma koduümbrusest hoolivad. Kõik ei peagi alati viimase detailini viimistletud olema, piisab sellestki, et muru on niidetud ja akna all kaunis lillepeenar. Konkursile esitatav kaunis kodu nõuab kindlasti ka kulusid, aga lihtsalt kaunis kodutunnet pakkuv kodu on rohkem sisemise tungi kui rahakoti teema.

Ometigi reastatakse kodusid ilu põhjal juba aastaid. Jooksuvõistlusel on kõik lihtne: reastad finišeerujad kiiruse järgi, ja kui võitja kohe ei selgugi, siis kasutad fotofinišit. Ent kuidas mõõta ilu? Milline on ilu sekund, minut ja tund? Ühest vastust ei leia, sest ilu on vaataja silmades.

Rakvere kauni kodu konkursil pälvis parima eraaia tiitli Õie tänav 42 kinnistu, parima korterelamu aia tiitliga pärjati Kalda tänav 4 kinnistu. Arvata võib, et need, kes osalesid, aga võiduni ei küündinud, tunnevad mõningast pettumust. Sai ju pingutatud. Aga eks kehtib kodudegi puhul vana tõde, et ilu on subjektiivne ning ühist mõõdikut siin võimalik leida ei ole, sest ilusa aiaga võib võita konkursi, kuid kõige suuremaks rõõmuks on ikkagi igapäevane elu selle kõige keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles