VAT Teater toob Jõhvi «Kauka jumala» ja «Mesilase sinu peas»

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Margo Tederi lavastatud «Kauka jumalas» kehastab Mogri Märti Indrek Taalmaa, tema naist Mari Elina Reinold ning Leenat ja Millit Karolin Jürise.
Margo Tederi lavastatud «Kauka jumalas» kehastab Mogri Märti Indrek Taalmaa, tema naist Mari Elina Reinold ning Leenat ja Millit Karolin Jürise. Foto: Pärnu Postimees

37. hooaega alustanud VAT Teater mängib 11. oktoobril Jõhvi kontserdimajas kahte erinevale publikule mõeldud lugu: lastelavastust «Mesilane sinu peas» ja klassikasse kuuluvat näidendit «Kauka jumal».

Kell 12 etenduv saksa näitekirjaniku Roland Schimmelpfennigi lastelavastus «Mesilane sinu peas» jutustab loo näiliselt tavalisest koolipäevast, mis on jagatud seitsmeks leveliks. Ühe tunni pikkune lavastus on värviküllane, mänguline ning hoogne lugu ühe lapse rännakust tema päevatoimetuste kaudu, mis varjavad endas süngeid karisid – üksindust, vanemate hoolimatust, tõelisi ohte.

Lavastuses ühendatakse lapse fantaasia täiskasvanute maailma raskustega nii, et külmaks ei tohiks see teekond jätta mitte kedagi. Lavastaja on Ago Soots, kunstnik Illimar Vihmar ja valguskunstnik Sander Põllu. Lavastuses astuvad üles Karolin Jürise, Meelis Põdersoo ja Ago Soots. Lavastuse koreograaf on Kristjan Rohioja. Näidendi tõlkis Mihkel Seeder ning tõlkimist toetas Goethe Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles