Ussisõnad jätkuvad Viru-, Jõgeva- ja Järvamaal

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Õppus Ussisõnad jõuab Virumaale.

 
Õppus Ussisõnad jõuab Virumaale.  Foto: Tairo Lutter

Täna jätkub õppus Ussisõnad Kaitseliidu kirde maakaitseringkonnas. Selle käigus formeeritakse üksused, värskendatakse võitlejate sõjalisi baasteadmisi ja harjutatakse maastikul taktikalisi ülesandeid.

Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ütles, et Ussisõnade raames paraneb märkimisväärselt kirde maakaitseringkonna sõjaline kaitsevõime individuaal- ja meeskonnatreeningu kaudu. "See tagab võime kiirelt reageerida sõjalisele ohule oma ringkonna vastutusalas," sõnas Ainsalu. "Ma loodan väga, et reservväelased tulevad õppusele motiveerituna ja annavad endast kõik, et iga treeningpäeva lõpus olla paremad kui hommikul alustades."

Õppus toimub 13.–22. septembrini ja jaotub ülemate väljaõppeks, põhikoosseisu väljaõppeks ja koostegevusharjutuseks. Õppus kulmineerub formeeritud ja väljaõpetatud üksuste koostööharjutusega Alutaguse, Jõgeva, Järva ja Viru maleva vastutusalas, kus harjutatakse taktikalisi ülesandeid.

Õppusele Ussisõnad on kutsutud need ajateenistuse läbinud ja reservi arvatud reservväelased, kelle ametikohtadele oli välja õpetatud uus kiht reservväelasi ja kes määrati seetõttu maakaitseüksuste koosseisu.

Õppus Ussisõnad on Eesti ajaloo suurimale reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine. Kuue nädala jooksul oodatakse õppusele ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu. Õppus kestab 28. augustist 8. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles