Lugude jutustamise festival jõuab Lääne-Virumaale

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Jutuvestja Piret Päär ootab Oandule matkama ja lugusid kuulama.
Jutuvestja Piret Päär ootab Oandule matkama ja lugusid kuulama. Foto: RUUDU RAHUMARU

Lugude jutustamise festival "Hundid käivad hulgakesi, karud kahe-kolmekesi" jõuab Lääne-Virumaale kahe ettevõtmisega Oandul.

16.–29. septembrini toimub festival "Hundid käivad hulgakesi, karud kahe-kolmekesi", mida korraldavad jutuvestja Piret Päär ja MTÜ Jutumaja ning mille programmis on 12 jutusündmust kaheksas Eesti maakonnas. 

Oandul algab 23. septembril kell 11 RMK Oandu külastuskeskusest metsamatk, matka juhib ja loomalugusid jutustab Triin Kusmin, samal päeval kell 14 annavad pärimusmuusik Kulno Malva ja jutuvestja Piret Päär RMK Oandu külastuskeskuses muusika- ja jutukontserdi. Mõlemad ettevõtmised sobivad nii lastele kui ka täiskasvanutele ning on tasuta.

Festivali korraldaja Piret Pääri sõnul on selle ettevõtmise üks olulisi rõhuasetusi oma kogukonna inimeste lugude ja jutustamisoskuse väärtustamisel. "Kutsume kuulajaid kaasa mõtlema, kuidas lood aitavad tugevdada sidet koha ja inimestega," ütles ta.

Piret Päär esitleb festivalil ka oma vast ilmunud jutuplaati "Ilmaparandamise lood", millele ta on jutustanud seitse rahvajuttu, lugude vahele on muusikalised sillad ehitanud muusikud Silver Sepp, Cätlin Mägi, Meelika Hainsoo, Celia Roose, Kulno Malva, Tuule Kann ja Andre Maaker.

Festivali korraldab Piret Pääri eestveetav MTÜ Jutumaja, mille eesmärk on lugude jutustamise traditsiooni hoidmine ja edasiandmine. Ühing korraldab jutuõhtuid, kontserte, suvelaagreid, festivale ja juturännakuid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles