Vaimse tervise sari avab Narva näitusega hooaja

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Maal näituselt sarja arhiivist. Autorit ei avalikustata.
Maal näituselt sarja arhiivist. Autorit ei avalikustata. Foto: MtÜ Ajumängud

Teist hooaega alustav vaimse tervise sari avab Narvas sügispealinna raames näituse "Kuidas kunst saab aidata? Eriliste inimeste maalid ja lood". 

Narva kultuurimajas Rugodiv 20. septembril avatav "Kuidas kunst saab aidata? Eriliste inimeste maalid ja lood" pole sarja eestvedaja Heili Vaus-Tamme sõnul lihtsalt näitus, vaid tugev sotsiaalne projekt. "Toome publiku ette vaimsed probleemid, mis puudutavad suuremal või vähemal määral kõiki meid. Kui paljud meist saaks öelda, et nad pole kunagi olnud depressioonis või mõelnud elust lahkumise peale," selgitas ta. "Tavaliselt läheb see üle, võibolla võetakse veidi rohtu või käiakse psühhoterapeudi juures. Aga kogenud sarnaseid probleeme oleme me paljud."

Vaus-Tamme sõnul on see näitus meist kõigist, ainult veidi utreeritumal kujul. Näitus esitab rea küsimusi. Kes on iseendaga rohkem hädas, kas nende maalide loojad või vaatajad? Kust aga läheb piir ja millal läheb? Kas keegi meist võib olla järgmine, kes astub üle selle piiri? Ja äkki alustaks kunstiteraapiaga enne kui hilja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles