Muuseumis kõneldakse Rakvere varasemast spordielust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere tammikus peetud jalgrattavõistluse võitjad: vasakult Ivan Ivanov, Leonhard Friedrich Kuivkaev, Talpak ja Laast. Aasta oli 1925.
Rakvere tammikus peetud jalgrattavõistluse võitjad: vasakult Ivan Ivanov, Leonhard Friedrich Kuivkaev, Talpak ja Laast. Aasta oli 1925. Foto: Virumaa Muuseumid

Laupäeval, 16. septembril algusega kell 11 oodatakse spordihuvilisi Rakvere linnakodaniku majamuuseumisse kuulama Virumaa Muuseumide vanemteaduri Uno Trummi loengut Rakvere varasemast spordielust.

Juttu tuleb Rakvere spordiseltside ja klubide tekkimisest ning spordi infrastruktuuri rajamisest. Uno Trummi ettekandes leiavad käsitlemist olulisemad spordijuhid ja sportlased ning nende saavutused. Üsna palju tähelepanu saavad jalgrattasport, mis oli Rakveres esimene klubi tasemel harrastatav spordiala, jalgpall, kergejõustik ja talisport. Veidi saab kuulda ka sporditegelaste ja klubide omavahelistest suhetest ja nägelustest.

Loeng toimub välinäituse "Linlane liigub. Tervislikud harjutused Rakveres" publikuprogrammi raames.

Loengusarjas kõneleb järgmisena arheoloog Ain Mäesalu, kes 28 septembril kell 17 räägib Rakvere lahingust ja lahingupaiga otsingutel saadud leidudest, ning 30. septembril kell 11 peab ajaloolane Anna Rinaldo Eesti tervisemuuseumist loengu "Lihaste ja mõistuse valitsemine – terviseteadlikkus ja tervislikud eluviisid 20. sajandi algupoolel".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles