Nüüd saab liiklusõnnetusest teatada veebis

Merly Raudla
Copy
Plekimõlkimiste korral ei ole vaja politseid kutsuda. Foto on illustratiivne.
Plekimõlkimiste korral ei ole vaja politseid kutsuda. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Liiklusõnnetuse teadet saab nüüd paberivabalt vormistada ka veebilehel avarii.ee. Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) avas mullu veebirakenduse aadressil avarii.lkf.ee, millega nüüdseks teatatakse üle kolmandiku kõikidest Eesti liiklusõnnetustest.

LKF-i tegevjuhi Mart Jesse sõnul on veebilehe aadressi avarii.ee lihtsam meelde jätta ja mugavam õnnetuse sündmuskohal nutitelefoni sisestada. "Eelkõige on rakendus mõeldud õnnetuse vormistamiseks kohapeal, mitte hiljem koduarvutis. Sündmuskohal saab teha fotosid ja küsida õnnetuse osalistelt vajalikku infot," selgitas Jesse ning lisas, et teate vormistamine ja edasine kahjukäsitlus kulgeb ladusalt, kui kõik osalised tegutsevad vastavalt rakenduse juhistele ning kinnitavad kahjuteate. 

Jesse hinnangul kasvab liiklusõnnetuse digiteadete maht jätkuvalt, kuid arenguruumi veel on. "Üle kolmandiku liiklusõnnetustest vormistatakse tänaseks digitaalselt, aga ülejäänud endiselt paberil. Kõikide kindlustusseltside klientidel on võimalik rakendust kasutada ja julgustan seda tegema," ütles Jesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles