Haridusminister Kristina Kallas: me peame endale natuke tunnistama seda, et 50-aastane õpetaja on tõenäoliselt kuni 20 aastat veel võimeline tööd tegema

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Haridusministri reaktsioon ajakirjaniku väitele, et ligi pooltel Lääne-Virumaa õpetajatest ei ole õpetamiseks vajalikku haridust. Haridussilma lähemal uurimisel selgus tõepoolest, et miinimumnõuetele ei vasta 34 protsenti maakonna pedagoogidest. Samas ei selgu statistikast omandatud eriala ega õpetajakutse olemasolu.
Haridusministri reaktsioon ajakirjaniku väitele, et ligi pooltel Lääne-Virumaa õpetajatest ei ole õpetamiseks vajalikku haridust. Haridussilma lähemal uurimisel selgus tõepoolest, et miinimumnõuetele ei vasta 34 protsenti maakonna pedagoogidest. Samas ei selgu statistikast omandatud eriala ega õpetajakutse olemasolu. Foto: Marianne Loorents

Läinud teisipäeval väisas Lääne-Virumaad haridusminister Kristina Kallas, kes kohtus Rakvere riigigümnaasiumis omavalitsus- ja koolijuhtidega. Ministri sõnul küsitakse sellistel kohtumistel tema käest enamasti kaasava hariduse, eestikeelsele õppele ülemineku ja Ukraina õpilasi puudutavate teemade kohta.

Haridusminister möönis, et rohkem õpetajaid lahkub, kui juurde tuleb, aga tema sõnul pole muretsemiseks põhjust, sest äsja tehti juurde 420 õppekohta ja sageli kohtab seda, et õpetajad naasevad mõne aja möödudes koolidesse tagasi. Lisaks tunnistas Kallas, et õpetajate palk on terava tähelepanu all, sest kooli lõpetanutele ihuvad hammast teiste seas Wise ja Bolt, samas on Eesti pedagoogide töötasu oluliselt kõrgem kui Lätis ja Leedu kolleegidel.

Kuidas muuta õpetajate töö atraktiivsemaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles