Nädala kaja: medalit ei sünni patta panna

Merly Raudla
Copy
Merly Raudla.
Merly Raudla. Foto: Ain Liiva

Sel nädalal ületasid mitmel korral uudisekünnise päästjatega seotud lood. Teisipäeval tunnustasid siseminister Lauri Läänemets ja päästeameti peadirektor Margo Klaos vapraid elupäästjaid. Teiste seas said medali kaks Rakvere ja kolm Väike-Maarja komando päästjat. Kusjuures Väike-Maarja meestele polnud see sugugi esimene kord vapruse ja kangelaslikkuse eest elupäästja medal saada.

Me kõik mõistame, et päästjate töö on ohtlik, kuid ülitähtis. Teiste päästmise nimel panevad nad tihtipeale ohtu oma elu. Selleks et ära elada, tuleb päästjatel aga rabada mitmel rindel. Öösel päästavad elusid ning päeva ajal teenivad mõnes muus kohas lisa.

Kui nädala alguses olid elupäästjad ausäras, siis neljapäeval kohtusid päästjad ministritega hoopis teises olukorras. Vihulasse väljasõiduistungile saabunud valitsuse liikmeid tervitasid sõidutee ääres protestivad päästjad. Ainsad, kes oma läikiva auto peatasid ja päästjatega juttu läksid rääkima, olid rahandusminister Mart Võrklaev ja mõni päev varem päästjaid medalitega tunnustanud siseminister Lauri Läänemets. Paraku polnud kummalgi ministril päästjatele lohutuseks suurt midagi öelda. Teised ministrid sõitsid tuimalt edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles