Rahastamise muutus jätab puudega laste pered hätta

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
1. september. Hoolimata raskustest jätkab Maria-Loviise kooliteed Tapal. Tüdruku kõrval seisab tema isa Margus Saariste, ema Egle Saariste peab täitma töökohustusi mööblipoes.
1. september. Hoolimata raskustest jätkab Maria-Loviise kooliteed Tapal. Tüdruku kõrval seisab tema isa Margus Saariste, ema Egle Saariste peab täitma töökohustusi mööblipoes. Foto: Andres Tohver

Kuni eelmise aasta lõpuni toetas raske ja sügava puudega lastele tugiteenuste osutamist Euroopa Sotsiaalfond, et võimaldada vanema töötamist, õppimist ja toimetulekut. Tapa linnas elaval Maria-Loviisel oli tugiisik keskmiselt neli päeva nädalas ja iga päev üheksa tundi.

Alates käesolevast aastast on rahastamine muutunud. Maria-Loviise ema Egle Saariste sai muutusest teada 27. jaanuaril, kui talle helistas Tapa valla lastekaitsespetsialist Jana Kereme ja teatas, et tema lapsele on uue korra järgi tugiisiku teenust ette nähtud vaid 24 tundi kuus.

1. veebruaril tegi Saariste arupärimise Tapa vallavanemale Valdo Helmelaidile. Vallavanem käis tüdruku kodus olukorraga tutvumas enne riigikogu valimisi, kirjaliku vastuse andis ta Maria-Loviise emale aga alles päev pärast valimisi, kus ta ka ise kandideeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles