Noori õigusrikkujaid aitab õigele teele inimlik tugi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Näiteks 2020. aastal vanglast vabanenud kuni 29-aastastest noortest kuulati 36 protsenti ühe aasta jooksul üle uues kuriteos kahtlustatavana.
Näiteks 2020. aastal vanglast vabanenud kuni 29-aastastest noortest kuulati 36 protsenti ühe aasta jooksul üle uues kuriteos kahtlustatavana. Foto: Tairo Lutter

Justiitsministeerium üritab seadusega pahuksis olevatele noortele rohkem tuge pakkuda ja seeläbi uusi õigusrikkumisi ära hoida. Projekti käigus võimaldatakse noortele järjepidev töö tugiisikuga ja pakutakse majutusteenust, et luua sild vanglamüüride ja ühiskonna vahel.

"Meie mure on kuni 29-aastaste vanglast vabanenud noortega, kelle sotsiaalne taust ja harjumused võivad viia uute kuritegude toimepanemiseni. Näiteks 2020. aastal vanglast vabanenud kuni 29-aastastest noortest kuulati 36 protsenti ühe aasta jooksul üle uues kuriteos kahtlustatavana. 17–21-aastaste seas oli korduvkuritegevuse määr 58 protsenti, 22–25-aastaste seas 36 protsenti ja 26–29-aastaste seas oli see näitaja 29 protsenti," rääkis Stanislav Solodov justiitsministeeriumist. Nii ongi noorte õigusrikkujate korduvkuritegevuse ennetamiseks ja toimetuleku toetamiseks ellu kutsutud projekt, mis aitaks uusi kuritegusid ennetada ja noortel jalule saada.

"Alanud projekti kaudu soovime ennetada noorte õigusrikkujate sotsiaalsete probleemide teket või süvenemist. Mida nutikamalt ja järjepidevamalt neid toetame, seda kindlamini saame vähendada korduvkuritegevuse tõenäosust," sõnas projektijuht Solodov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles