Kütteseadmete uuendamise toetusele joosti tormi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Väikeelamute kütteseadmete uuendamise toetuse eesmärk on parandada tiheasustuspiirkondade õhukvaliteeti.
Väikeelamute kütteseadmete uuendamise toetuse eesmärk on parandada tiheasustuspiirkondade õhukvaliteeti. Foto: Marko Saarm

Riigi tugiteenuste keskuse (RTK) e-keskkond ei pidanud suurele väikeelamute kütteseadmete uuendamise toetuse taotlejate huvile vastu ja veidi pärast taotlusvooru avanemist kell 9 jooksis süsteem kokku.

Praegu on taotluste vastuvõtt rikete kõrvaldamise ajaks peatatud, teatasid RTK, kliimaministeerium ja KredEx.  Uue taotlusvooru avamise täpne kuupäev antakse teada 25. septembril.

RTK peadirektori asetäitja Urmo Merila sõnul oli tegemist pretsedenditu juhtumiga e-toetuste süsteemi ajaloos. "Esiteks vabandame kõigi taotlejate ees, kes üritasid täna hommikul väikeelamute küttesüsteemide uuendamise toetust e-toetuste süsteemi kaudu taotleda. Taotlejate sedavõrd suur hulk on esmakordne. Tegeleme koostöös rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskusega (RMIT) tõrke põhjuste väljaselgitamisega ja täiustame süsteeme, et välistada tulevikus sellised intsidendid. Anname kohe teada, kui e-toetuste keskkond on taas kasutajatele avatud," rääkis Merila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles