Kuuendat korda asutakse valima aasta ettevõtet

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Parim õpilasfirma viis mullu koju sepistatud sipelga.
Parim õpilasfirma viis mullu koju sepistatud sipelga. Foto: Ain Liiva

Maakonnas on tublide ettevõtjate tunnustamisest saanud traditsioon. Kui alates 2018. aastast korraldasid tunnustusüritust Virumaa Teataja ja SA Lääne-Virumaa Arenduskeskus koos omavalitsuste liiduga, siis tänavu teevad seda Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ühes heade koostööpartneritega.

Alates tänasest on kõigil võimalik esitada kandidaate 2023. aasta ettevõtluskonkursile. Tublisid tegijaid saab esile tõsta eri kategooriates, milleks on aasta ettevõte, aasta toidutoode, aasta toode laiemalt, julge alustaja, pühendunud juhendaja, tubli töötaja ja aasta õpilasfirma.

Kandidaatide esitamine kestab 8. oktoobrini ning pärast žürii langetatud otsust kuulutatakse võitjad välja 17. novembril toimuval auhinna­tseremoonial.

Traditsiooniliselt on ettevõtluskonkursil läbiv teema, tänavu on selleks «Haridus ja ettevõtlus». Korraldajate meelest on õige aeg süstida noortesse ettevõtluspisik juba koolipingis, sest kõikidele võimalustele avatud maailmas on iseendale tööandjaks hakkamine üks üha enam levinud tulevikuväljavaateid.

Aasta ettevõtte tiitli pälvinud Revin Grupp OÜ auhinnamõõk mullusel galal.
Aasta ettevõtte tiitli pälvinud Revin Grupp OÜ auhinnamõõk mullusel galal. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevdirektor Sven Hõbemägi lausus, et ettevõtlus on kogu meie ühiskonna toimimise alus. «Kohalike omavalitsuste ning maakonna roll tervikuna on siinkohal hea ettevõtluskliima loomine ning ettevõtluse soodustamine, sest just tänu sellele suureneb majanduse ja töökohtade loomise kaudu kogu Eesti heaolu. Me oleme juba mitmeid aastaid maakonnatasandil koostöös erinevate partneritega soovinud läbi erinevate tegevuste, muu hulgas mitmete tunnustuste, meie maakonnas tegutsevaid ettevõtjad märgata ja motiveerida ning üks hea näide on selleks ellu kutsutud ettevõtluse tunnustuskonkurss,» rääkis Hõbemägi.

Aasta parimaid ettevõtteid on maakonnas tunnustatud juba 2018. aastast alates. Mullu pälvis aasta ettevõtte tiitli ehitusettevõte Revin Grupp OÜ, aasta varem Nowap OÜ. Tiitli on saanud ka OÜ Palmse Mehaanikakoda. Aasta julge alustaja tiitli pälvis mullu Rakveres Pikal tänaval avatud Mullistuudio, aasta teenus oli Simuna Remoxi kartulibuss, aasta toidutoode Green Smart OÜ kuivatatud kilgid, aasta õpilasfirma pitsasid valmistanud Holy Slice, aasta juhendaja Reet Bobõlski.

Kohalike omavalitsuste ning maakonna roll tervikuna on siinkohal hea ettevõtluskliima loomine.

Sven Hõbemägi, VIROL-i tegevjuht

Aunimetus «aasta ettevõte» on kasutusele võetud selleks, et tunnustada ettevõtet, mis on Eesti kapitalil põhinev ja maakonnas hinnatud tööandja. Auhinna saab ettevõte, mille tegevus on piirkonnale avaldanud olulist mõju ja mis tegutseb maakonnale tähtsas valdkonnas.

Kandidaate on võimalik esitada VIROL-i kodulehel asuvate veebilinkide kaudu (SIIN ja SIIN) ja e-posti aadressil ­gala@virol.ee. Lääne-Viru maakonna parimate ettevõtjate, toodete, juhendajate tunnustamise statuut ning Lääne-Viru maakonna rinnamärkide «Hea ettevõtja» ja «Tubli töötaja» statuut on samuti täies mahus leitavad VIROL-i kodulehel.

Auhinna «Aasta ettevõte» nominendid valib omavalitsuste liit, auhinna saaja otsustab komisjon, kuhu kuuluvad Virumaa Teataja peatoimetaja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juht Einar Vallbaum ja mulluse võitja esindaja. Tänavu on koostööpartnerina panustamas ka Mõdrikul tegutsev Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituut, kes valib välja eriauhinna saaja.

Aasta toote või teenuse väljaselgitamiseks valib komisjon kuni kümme nominenti ja võitja selgub komisjoni otsusel. Parim toidutoode valitakse Virumaa Teataja veebilehel korraldatava rahvahääletuse teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles