Ussisõnad Õppusel osalejatele vaaritavad süüa 80 naiskodukaitsjat

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kirde maakaitseringkonnas toimuvatel Ussisõnadel on väliköögi juhataja Marina Maasik naiskodukaitse Jõgeva ringkonnast. Temaga vestleb kaitseminister Hanno Pevkur.
Kirde maakaitseringkonnas toimuvatel Ussisõnadel on väliköögi juhataja Marina Maasik naiskodukaitse Jõgeva ringkonnast. Temaga vestleb kaitseminister Hanno Pevkur. Foto: Ain Liiva

Maakaitseõppus Ussisõnad ei tähenda ainult meeste mänge – kogu see vägi tahab ka süüa ja selle eest hoolitsevad ligi 80 naiskodukaitsjat. Osadele naistele on õppusel osalemine omakorda õppus, sest nende jaoks on kogu see vaaritamine välikokaameti eksam ja õppuse lõppedes saavad nad vastava kutsetunnistuse.

Väliköögi ülem Marina Maasik ütles, et ametis on ligi 80 välikokka, kes kirde maakaitseringkonna õppusel on ametis viies paigas asuvates köökides. Õppusel osalevatele sõduritele valmistatakse iga päev hommiku- ja õhtusöök, lõunaks on aga ette nähtud kuivtoidupakid.

Kaitseliidu kõneisik Indrek Jurtšenko põhjendas, et selline viis on puhtalt pragmaatiline, sest kolme söögikorra ettevalmistamine oleks köögipersonalile liiga kurnav ning samas peab sõjamees kohanema ka kuivtoidupakkidega, mis tänapäeval sisaldavad tegelikult maitsvat ja toitvat einet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles