Riik eraldab Lääne-Virumaa kohaliku elu edendamiseks ligi poolteist miljonit

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Pildil regionaalminister Madis Kallas.
Pildil regionaalminister Madis Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Riik eraldab maakondadele nelja aasta peale kokku 25 miljonit eurot, et aidata ellu viia nende arengustrateegiates seatud eesmärke kohaliku elu edendamiseks. Lääne-Virumaale on sellest summast ette nähtud ligikaudu 1,5 miljonit eurot.

"Igal maakonnal on palju erinevaid arendusvajadusi ja väljakutseid, mille lahendamiseks on vaja ressursse," nentis regionaalminister Madis Kallas. "Selleks et maakonna arengustrateegia toetuse abil saada nähtavat mõju ja et oleks edasiminek ühe või teise väljakutse lahendamisel, kavatseme edaspidi koostöös maakondadega suunata toetusvahendeid sihitumalt nende arengustrateegia kindlatele valdkondadele," selgitas Kallas.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Kady-Ann Sutt ütles, et täpne toetuse rahasumma sõltub järgnevate aastate riigieelarvetes programmile eraldatavast mahust ning maakonnas tehtavatest otsustest. Täpne jaotus sõltub sellest, kui palju vahenditest suunatakse hajaasustuse programmi, kohalikku omaalgatuse programmi ning palju rahast tõstetakse ümber maakonna arengustrateegia elluviimise toetusmeetmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles