Ise kohtuteed alustanud Andres Jaadla peab hüvitama Anti Poolametsale 6347 eurot

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Andres Jaadla (keskel) jäi oma hagiga Anti Poolametsa vastu kolmes kohtuastmes kaotajaks ning nüüd tuleb tasuda tal muu hulgas Poolametsa esindanud vandeadvokaatide töötasu.
Andres Jaadla (keskel) jäi oma hagiga Anti Poolametsa vastu kolmes kohtuastmes kaotajaks ning nüüd tuleb tasuda tal muu hulgas Poolametsa esindanud vandeadvokaatide töötasu. Foto: Marianne Loorents

Tartu ringkonnakohtu määrusega mõisteti Rakvere poliitikult Andres Jaadlalt (keskerakond) riigikogu liikme Anti Poolametsa (EKRE) kasuks välja 6347 eurot ja 64 senti menetluskulusid. Määrus on võimalik vaidlustada riigikohtus, kuid tõenäoliselt paneb see punkti pikale Jaadla ja Poolametsa kohtuteele, mis jõudis otsapidi viia ka riigikohtusse.

Kahe poliitiku suusad läksid risti 2021. aasta suvel, kui EKRE-sse kuuluv riigikogu ja tol ajal ka Rakvere linnavolikogu liige Anti Poolamets tegi Facebooki kohalikku poliitikat puudutava postituse, kus muu hulgas oli kirjas: "Rakvere endine linnapea [Andres Jaadla] mõisteti 2012 süüdi korruptsioonis. Keskerakond aga premeeris teda Rakvere abilinnapea kohaga. Seetõttu keeldus EKRE Rakveres koalitsiooni minemisest. Sotsidele ja Isamaale pole see samuti mingi probleem. Mida sellest järeldada?"

Andres Jaadla leidis, et olukorras, kus karistus on tal ammu kantud ja karistusregistrist kustutatud, on tegemist tema eraeluliste andmete avalikustamisega, ning ta esitas Viru maakohtule Anti Poolametsa vastu hagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles