Nedsaja külamehed loovad Kamalamba ja maal elamise päeva vahele mõttelise silla

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nedsaja Küla Bänd tegi oma esimese etteaste küla kokkutulekul kümme aastat tagasi täpselt selles paigas. Alates vasakult Iisak Sulev Andreller, Toomas Valk ja Paul Hunt.
Nedsaja Küla Bänd tegi oma esimese etteaste küla kokkutulekul kümme aastat tagasi täpselt selles paigas. Alates vasakult Iisak Sulev Andreller, Toomas Valk ja Paul Hunt. Foto: Arvo Meeks

Eeloleval laupäeval toimub Rakvere Vallimäel traditsiooniline tänavatoidufestival Kamalammas, samal ajal tähistatakse üle Eesti maal elamise päeva. Kamalamba lavalt pakub meelelahutust Setumaalt pärit Nedsaja Küla Bänd, mis omal ajal sai kokku tänu maal elamise päeva eelkäijaks olnud algatusele "Maale elama!".

Kamalammas on Rakveres korraldatav rahvustoitude- ja kultuurifestival, mis esimestel aastatel leidis aset Keskväljakul, aga on nüüd juba mitu aastat toimunud Vallimäe vabaõhukeskuses. Festivalil pakuvad oma rahvustoite Lääne-Virumaal elavad eri rahvuste esindajad – mõnel korral on esindatud olnud ligi paarkümmend rahvuskööki. Tänavu lubavad korraldajad, et kindlasti on esindatud Iisraeli, Türgi, Filipiinide, Nigeeria, Ungari, Liibanoni, Süüria, Türgi, India, Korea, Mehhiko, Pakistani, Iraani, Iraagi ja ingerisoomlaste rahvusköök.

Lisaks on ​Kamalambal kultuuriprogramm, kus alati on üles astunud ka mõni tuntum ansambel. Seekord toob külakosti Nedsaja Küla Bänd, kuhu kuulub kolm meest, kes kõik elavad Setumaal väikeses Nedsaja külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles