Rakvere ametikooli neiu argipäev: kellu ja pintsel ühes, kang teises käes

Merly Raudla
Copy
Janeli Kang sai oma kursusekaaslastega võimaluse ametikoolis seina värvida. Noored valisid muumitemaatika.
Janeli Kang sai oma kursusekaaslastega võimaluse ametikoolis seina värvida. Noored valisid muumitemaatika. Foto: Marianne Loorents

18-aastane Rakvere ametikooli piiga Janeli Kang läks mõned aastad tagasi ajaviiteks jõusaali. Venna soovitusel ja näpunäidete järgi hakkas ta jõutõstmisega tegelema. Augusti lõpul ja septembri algul Rumeenias peetud maailmameistrivõistlustel saavutas ta kogusummaga 390 kilogrammi hõbemedali nii üldarvestuses kui ka jõutõmbes.

Teisel kursusel ehitusviimistlust õppiv Ambla neiu Janeli Kang meenutas, et kuna 9. klassis käies tal peale kooli muid tegevusi ei olnud, läks ta ajaviiteks jõusaali. Jõutõstmisega tegelev vend nägi ões potentsiaali ja andis esimesed näpunäited. "Ta hakkas suruma, et ma läheks Eesti meistrivõistlustele," meenutas piiga oma sportlastee algust.

Janeli on varem tegelenud nii ujumise, kergejõustiku kui ka tantsimisega. Jõusaal tundus olevat hea paik, kus pärast kooli aega veeta. "Ma ise ei arvanud, et ma kunagi selle spordialaga tegelema hakkan. Võtsin seda kui ajaveetmise võimalust," rääkis neiu. Möödunud aasta lõpul sai Janeli endale treeneri, kelle juhendamisel praegu trenni teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles