Viinistu kunstimuuseumi külastajate arv lööb rekordeid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Visarid Viinistul.
Visarid Viinistul. Foto: Viinistu Kunstimuuseum

Lõppeva suve kolme kuu jooksul külastas Viinistu kunstimuuseumi enam kui 6000 kunstihuvilist, neist juulikuus üle 2500. Muuseumi põhiekspositsioonile lisandusid traditsioonilised suveprogrammi näitused Tünnigaleriides.

NOBA.ac kunstikeskkonna eestvedaja ja Viinistu kunstimuuseumi kuraatori Andra Orni sõnul oli lõppeva suve üheks populaarsemaks näituseks Tartu kunstirühmituse Visarid loomingut tutvustav väljapanek, mis andis põhjaliku ülevaate grupeeringu tegutsemispõhimõtetest ning teostest – eksliibristest graafika ning maalideni. "Lisaks ühele huvitavale ja uuenduslikule ajaperioodile meie kunstiajaloost, mil loodud teosed toovad tänastel kunstioksjonitel tipphindu, oli Visarite rühmitus oluline kunstihariduslikust vaatenurgast. Seepärast tõime näitusele ka tõlkeraamatud, millest varem oldi kuuldud vaid legende," selgitas Orn.

Kuraatori sõnul on Viinistu Tünnigaleriide suveprogrammi üks eesmärke pöörata tähelepanu meie kunsti lähiajaloo olulistele kunstnikele ja sündmustele. Selle suve avanäituseks oli Marje Taska ja Maara Vindi sõprusest, loodusest ja kultuurist inspireeritud väljapanek. "Marje Taska looming on naisgraafikute sõprusnäitusel eksponeeritud nüüd ka Kumus, mis näitab, et kunstimaastikul on tugevad trendid, milles ka Viinistu kunstimuuseum kaasa räägib. Suvise näituseprogrammi lõpuakordina kõlas tunnustatud maalikunstnike Anne Daniela Rodgersi ja Laurentsiuse uute maalide näitus, kus Rodgersi teosed kõnelesid tõnuõnnepalulikus taimede poeesias ning Laurentsius tõi vaatajateni üllatusena abstraktse mere."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles