Kiviõlis avatakse päästjatele ja politseinikele nüüdisaegne siseturvalisuse hoone

Merly Raudla
Copy

Täna, 22. septembril saavad päästeamet ning politsei- ja piirivalveamet avada pidulikult uue nüüdisaegse siseturvalisuse ühishoone Kiviõlis.

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul on kaasaegse varustuse ja ruumidega ühishoone üheks politseinike ja päästjate motivatsiooni hoidmise aluseks, et rasket ja vastutusrikast ametit pidada. "Kiviõli linn saab üle 100 aasta endale päris uue ühiskondliku hoone, seega on see märgilise tähtsusega ehitis kogu piirkonnale," ütles siseminister ja lisas, et uue siseturvalisuse keskuse loomine on oluline ka kogukonna vaatest – nii saavad näiteks päästjad pakkuda kohalikele koolitusi ning kaasata lapsi ja noori, et juba varakult õpetada ennetustegevusi.

Päästjate igapäevaste töötingimuste tänapäevaseks loomist peab päästeameti Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann väga oluliseks. "Päästja jaoks on see teine kodu, sest ta viibib selles hoones veerandi aastast. Hea töö-, õpi- ja puhkekeskkond hoiab päästja vaimu värskena," ütles Holzmann. Päästjate tehnika ja varustus on kallis ning selle töökindlus väga oluline. Tänapäevased hoiustamistingimused ja hooldusvõimalused aitavad tagada tehnika töökindluse päästetöödel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles