Kohalikud kardavad metsatööde tõttu privaatsusest ilma jääda

Kevin Volter
Copy
Kohalikele valmistas enim muret eraldisel nr 8 olev mets, mis pakub kortermajas elavatele inimestele privaatsust ja müratõket.
Kohalikele valmistas enim muret eraldisel nr 8 olev mets, mis pakub kortermajas elavatele inimestele privaatsust ja müratõket. Foto: Kevin Volter

Eelmisel nädalal tuli Viitna küla rahvas kuulama RMK esindajate ettekannet pikaajalise metsatööde kava koostamise kohta. Viitna kõrgendatud huviga metsaala (KAH) hõlmab 3,2 hektarit küla lääneservas, ning kuna tegu on elumajade lähedusse jääva alaga, konsulteerib RMK enne metsatööde kava koostamist alati ka kohalikega.

RMK on koos kohaliku vallavalitsusega hinnanud, et tegemist on metsadega, mida kogukond iga päev kasutab, ning seetõttu külarahvas kokku kutsuti, et arutleda ühiselt ala tuleviku üle. Metsamajandamise kavaga hõlmatud metsadest enamiku moodustavad männikud (64,7%), järgnevad kaasikud (35,3%).

"RMK soovib Viitna KAH-alal teha töid selliselt, et praegustel elanikel oleks ja säiliks hea elukeskkond ning ka tulevikus kasvaks sellel alal mets, mis pakuks varju, seeni, marju, linnulaulu ja puitu," sõnas RMK Lääne-Virumaa metskonna metsaülem Andres Lavrenov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles