Linnuses saab kuulda Rakvere lahingust ja leidudest

Merly Raudla
Copy
Ajaloohuvilised saavad Rakvere linnuses kuulda loengut Rakvere lahingust ning lahingupaiga otsingutel välja tulnud põnevatest ja haruldastest esemetest.
Ajaloohuvilised saavad Rakvere linnuses kuulda loengut Rakvere lahingust ning lahingupaiga otsingutel välja tulnud põnevatest ja haruldastest esemetest. Foto: Marianne Loorents

Neljapäeval, 28. septembril kuulevad ajaloohuvilised Rakvere linnuses loengut Rakvere lahingust ning põnevatest ja haruldastest leidudest, milleni lahingupaiga otsingutel jõuti.

Tuntud arheoloog ja keskaja relvastuse uurija Ain Mäesalu ja detektoristide klubid Vironia ja Kamerad on alates 2015. aastast pühendunult otsinud kohta, kus võis aset leida 1268. aasta veebruaris toimunud Rakvere lahing. Vene Novgorodi ja selle liitlaste ning Taani ja Liivi ordu ning Tartu piiskopi vägede vahel peetud lahingust võtsid orduvägede poolel osa ilmselt ka eestlased.  

Tänavu aprillis otsiti võimalikku lahingupaika Lääne-Virumaal Rahkla küla maadel. Lahinguga seotud kohta ei avastatud, küll aga leiti muinasesemeid ja mõned aarded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles