Ehetesse valatud rinnapiim sümboliseerib emade erinevaid teekondi

Kärt Devaney
Copy
Valik Helina Varese loodud rinnapiimaehetest.
Valik Helina Varese loodud rinnapiimaehetest. Foto: Erakogu

Tapal elav Helina Vares on erialalt loovterapeut. Ta on lõpetanud kunstiteraapia erialal nii bakalaureuse- kui ka magistriõpingud. Kunst ja loovus on miski, mis on naisega kaasas käinud terve elu, kunstiringid ja -koolid pole talle võõrad ning ka loomeettevõtlusega hakkas ta tasapisi katsetama juba põhikoolis, kui müüs ehteid Nuki Ehete nime all. Vahetult enne koroonapandeemia puhkemist alustas loominguline naine epoksüvaigust toodete meisterdamist. Praegu loob ta ehteid aga sootuks erilisest materjalist – rinnapiimast.

Mõte Eestis rinnapiimast ehteid pakkuma hakata tuli Helina Varesel üsna juhuslikult mitme teguri koosmõjul. «Olles epoksüvaigumaailmas aastaid kätt pulsil hoidnud, ei olnud antud ehted minu jaoks uudis, küll aga ei osanud ma aastaid tagasi neist väga midagi arvata, sest seos puudus. Last mul siis veel ei olnud,» meenutab Vares tutvust teistlaadi ehetega.

Nagu tihtipeale elus juhtub, toob lapse sünd taas esiplaanile ka ammu ununenu. Nii sai Helina Varese looming teistlaadi puudutuse just lapse ilmaletulekuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles