Nädala kaja: organiseeritud metsakaitsmine

Kevin Volter
Copy
Kevin Volter.
Kevin Volter. Foto: Ain Liiva

Sügisväsimus lööb täie hooga kannaga näkku. Õõvastav on aknast poole 8 paiku välja vaadata ning tõdeda, et pime on. Esimene vihje talvele tuli juba nädala alguses, kui esmaspäeva hommikul tööle sõitma asudes avastasin, et auto klaasid on kaetud jääkirmega.

Üldsegi on selline septembri keskpaik minusugusele otsustusvõimetule inimesele keeruline, sest igal hommikul seisan dilemma ees, kas võtta jope kaasa või ei. Keskpäevaks särab taevas juba päike ja üle 20-kraadine õhutemperatuur ajab aju sassi.

Nädal on möödunud aga metsateemade rüpes. Enam ei julgegi metsa minna, sest kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul on eesmärk see, et iga põõsas annaks tuld. Vaimusilmas kangastub pilt, kuidas jahin keset kena männimetsa riisikaid ning mustikapõõsas ajab end puhevile ja käristab üle linnulaulu krõbeda automaadivalangu. Aga ei, tegu on suurõppusega – ja seda on meil vaja. Tore oli näha, kuidas välja kutsutud sõdurid rõõmsate nägudega ja kõigest üheksa sekundiga läbi formeerimispunkti liikusid, nädalake metsapuhkust silme ees terendamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles