Kamalammas Rakveres Ukraina borši headus sõltub perenaise südamesoojusest ja supi sisse pandud hingest

Copy
Inessa Sobolil on käsil kuleši vaaritamine.
Inessa Sobolil on käsil kuleši vaaritamine. Foto: Ain Liiva

Rakvere Vallimäel toimub laupäeval rahvusköökide ja -kultuuride festival Kamalammas. Kundas elav ukrainlanna Inessa Sobol jõudis platsile juba kell 7.30, et panna lahtisele tulele podisema katel, milles valmib kasakate rahvusroog kuleš.

Kulešš on supp ja puder korraga. Selle põhikoostisaineks on kanapuljong ja hirss; kartul, või ja porgand lisavad vaid nüansse. "Ja kui teile restoranis pakutakse kulešši, siis pole see mingi kulešš, sest õiget kulešši saab keeta vaid lõkkel," selgitas Inessa Sobol.

Kulešš annab palju energiat ja seda vaaritasid kasakad oma retkedel. "Kui söök valmis saab, siis meenutab see suppi. Aga kui lõkke kohal järelvalmib, siis juba putru," mainis ukrainlanna.

Tagasi üles