Pühapäeval sajab paiguti hoovihma

BNS
Copy
Ilmajaam lubab esmaspäeval vihma.
Ilmajaam lubab esmaspäeval vihma. Foto: Georg Kõrre

Üle Skandinaavia ja Soome laieneb pühapäeval madalrõhkkond, mille selle serva mööda lisanduvaist pilvedest sajab siin-seal hoovihma ning varitseb ka äikesevõimalus.

Keskkonnaagentuuri teatel liiguvad ööl vastu pühapäeva hoovihmapilved Ida-Eesti kohalt itta, seejärel on ilm vähese ja vahelduva pilvisusega ning üksikutes kohtades nõrga vihmaga. Mitmel pool tekib udu. Puhub edela- ja lõunatuul 2–8, Lääne-Eesti saartel ja rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 10–16 kraadi.

Peipsi järvel puhub valdavalt edelatuul 3–8 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,9 meetrit. Enne südaööd sajab hoovihma. Pärast keskööd võib udu tekkida. Nähtavus on enamasti mõõdukas. Sooja on 13–15 kraadi.

Pühapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Hoovihmapilved liiguvad läänest itta, võib esineda äikest. Õhtul sajutõenäosus väheneb. Puhub edela- ja läänetuul 5–11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhtul tuul veidi nõrgeneb. Sooja on 15–19 kraadi.

Peipsi järvel puhub edela- ja läänetuul 5–9, keskpäevast alates puhanguti kuni 12 m/s. Lainekõrgus on 0,7–1,2 meetrit. Pärast keskpäeva sajab hoovihma, võib äikest olla. Nähtavus on enamasti mõõdukas. Sooja on 17–19 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles