ERM kutsub valima parimat näituseideed

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vaade eelmisele rahva valitud näituseideele "Elu läbi maatriksi", mis näitusena oli vaadatav ERM-is tänavu suvel.
Vaade eelmisele rahva valitud näituseideele "Elu läbi maatriksi", mis näitusena oli vaadatav ERM-is tänavu suvel. Foto: Anu Ansu

Konkurss "Oma näitus 2024" tõi eesti rahva muuseumisse kuus uut põnevat näituseideed. Kõik saavad anda oma hääle neist meeldivaimale. Enim hääli saanud ideest vormub 2024. aasta jooksul ERM-i osalussaali näitus.

Kui varasemalt on huvilised saanud esitada ideid ükskõik millisest valdkonnast, siis sel aastal oodati konkursile töid teemal "Öö".

"2024. aastal, mil Tartu on kultuuripealinn, avame ERM-is suure ajutise näituse öistest Eesti linnadest minevikust tänapäevani. Seepärast otsustasime kitsendada ka osalussaali teemat, et kaks näitust koos külastajat kõnetama hakkaks," ütles ERM-i näituste peaprodutsent ja konkursi korraldaja Reet Mark.

Saabunud näituseideedega saab tutvuda ja oma lemmikule hääle anda ERM-i kodulehel. Valikus on kuus ideed: "Avasilmi magades. Varjud helisevad", "Unejuhend/Sleep Guide", "Kummalised kohtumised/Strange Encounters", "Sallimajakad öös", "TähevÖÖ ÖÖ" ja "The Glitch".

Hääletamine on avatud 1. oktoobri õhtuni ning konkursi võitja kuulutatakse välja oktoobrikuu alguses.

Võidunäituse avamine toimub tuleva aasta jooksul. ERM pakub näituse teostamiseks pinda 130 ruutmeetrit, nõustamist ja 5000 euro suuruses toetust kulude katteks.

Eelmine rahva valitud näituseidee oli "Elu läbi maatriksi", mis näitusena oli vaadatav ERM-is 2023. aasta suvel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles