Veerandi meie maakonna töötutest moodustavad koondatud

Merly Raudla
Copy
Otsus algatada 97 töötajaga Näpi saeveski sulgemine tehti toormaterjali kättesaadavuse vähenemise, suurenenud tootmiskulude ja madala kasumlikkuse tõttu.
Otsus algatada 97 töötajaga Näpi saeveski sulgemine tehti toormaterjali kättesaadavuse vähenemise, suurenenud tootmiskulude ja madala kasumlikkuse tõttu. Foto: Meelis Meilbaum

Septembris on kõikidest uutest meie maakonna registreeritud töötutest viimasest kohast koondatud koguni 25 protsenti. See on töötukassa kommunikatsiooniosakonna kommunikatsiooninõuniku Lauri Kooli sõnul päris suur ja oluline muutus.

"Tavaliselt on see näitaja umbes 15 protsenti," ütles Kool. Põhjus on aga suhteliselt lihtne. Nimelt on just hakanud arvele jõudma suvel Stora Enso Näpi saeveskis koondatud ning Aseri tellisetehase põhiliini sulgemise tõttu tööst ilma jäänud inimesed.

Tööpakkumiste arv on Lääne-Virumaal terve aasta olnud väiksem kui mullu. Viimased neli kuud on lisatud tööpakkumiste arv olnud aasta esimeste kuudega võrreldes vägagi palju väiksem. "Mais lisati maakonda 260 vaba töökohta, septembris ainult 106," lausus Kool ja tõdes, et kel tööotsimine käsil, peab arvestama, et valik on väiksem, kui oleme headel aegadel harjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles