Juhtkiri: kellel king pigistab?

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Ajakirjanike kogemus ütleb, et kui kuskil tõmmatakse tühjast tüli üles ja iga nurga taga nähakse kolli, hõõguvad söed hoopis teises nurgas. Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ärritus Virumaa Teatajas ilmunud intervjuu pealkirja peale nii, et pidas vajalikuks kohe laupäeva hommikul kontakteeruda intervjuu teinud ajakirjanikuga. Ajakirjanik on üldiselt sõnumitooja – eriti intervjuude puhul –, kelle materdamine on ülim lollus, aga toimetuses oleme sellega harjunud.

Tegelikult toetus intervjuu pealkiri usutletava Helena Mägi öeldule ja isegi pärast järelkontrolli ei olnud võimalik tuvastada selles ühtegi väära fakti. See on tõsi, et Kadrina tantsutüdrukutele ei eraldanud valla kultuuri- ja spordikomisjon küsitud raha täies mahus – ja mis selles halba on, kui Mägi selle välja ütles? Oleks siis pidanud valetama ja ütlema, et vald muudkui aitab? Kõiki maailma asju saab kajastada erinevatest vaatenurkadest. Nõnda pööras vald selle asemel et jagada oma vaimustust valla inimeste entusiasmi üle loo pahupidi ja hakkas tüli kiskuma.

Selles pole midagi taunimisväärset, kui vald kõiki raha küsijaid toetada ei saa. Täiesti normaalne nähtus! Aga ebanormaalne on see, et sellise asja välja ütlemine valla tippametnikku ärritab. Virumaa Teataja julgeb käesoleva loo valguses oletada, et Kadrina vallavolikogu koalitsioon ei ole enam nii ühtne, kui võimulolijad loodavad, ja see on iga ärrituse tegelik põhjus. Et löögi alla sattusid mitte milleski süüdi olevad tantsutüdrukud, on muidugi eriti piinlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles