Mees ei andnud suhte lõppedes naisele sugugi asu

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Ahistava jälgimise eest karistatakse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega.
Ahistava jälgimise eest karistatakse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Foto: Shutterstock

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti septembri alguses ahistavas jälgimises süüdi 32-aastane Sander (nimi muudetud). Varem väärteo- või kriminaalkorras karistamata mees pidi vastu võtma üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

32-aastasele Sanderile ei andnud lahkuminek 2021. aasta sügistalvel sugugi asu ja ta otsis endise elukaaslase Liinaga (nimi muudetud) pidevalt kontakti. Seda lausa kahe aasta vältel, misjärel anti tema käitumine kohtukulli arutada. Kohtuotsuses on esile toodud, et Sander sekkus intensiivselt ja Liina tahte vastaselt tema eraellu. Jälgis naist ja käitus alandavalt, häirivalt ning hirmutavalt. Olgugi et Liina palus mitmel korral suhtlemine lõpetada, ei teinud mees sellest väljagi ja jätkas. Mis siis ikkagi täpsemalt aset leidis?

Nimelt helistas Sander Liinale järjepanu ja saatis talle vahetpidamata sõnumeid. Naist nimetas ta lehmaks ja kutsus ebatsensuursete sõnadega ning ütles end alati teadvat, kus Liina auto asub. Samuti proovis hingepiinades vaevelnud Sander teise isikuna esinedes välja uurida, kas ja milliste meestega Liina peale suhte lõppu lävib.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles