Nõukas nimemees tunnistas Väike-Maarja Suur-Maarjaks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Keeleauhinna tänavune laureaat Peeter Päll istutas laureaatide tammikusse nimipuu ja soovis talle head kasvamist.
Keeleauhinna tänavune laureaat Peeter Päll istutas laureaatide tammikusse nimipuu ja soovis talle head kasvamist. Foto: Ain Liiva

Kas ma võin panna oma talule sellise nime? Vastuse sellele ja muudele nimemuredele annab F. J. Wiedemanni nimelise keeleauhinna tänavune laureaat Peeter Päll – rahvusvahelise haardega nimeteadlane ja -ekspert.

Ferdinand Johann Wiedemanni keelepäeva tipphetk saabus, kui keeleauhinna värskeim laureaat, eesti keele instituudi juhtivkeelekorraldaja Peeter Päll haaras labida, et hoole ja pühendumusega sättida muld tammekese juurtele, et tema nimipuu Väike-Maarja keeletammikus saaks parimal moel sirguda.

Laureaat tunnistas tammehakatist vaadates, et tegelikult on tal natuke ärev tunne. «See tekitab palju ärevaid mõtteid, et kas tõesti peab olema niisugune nagu kõik need eelkäijad ... See on ikka tohutu koorem kanda. See on niivõrd auväärne seltskond, et sinna kuuluda on lihtsalt uskumatu,» rääkis Peeter Päll, kes on on aastakümnete jooksul pühendunud kohanimede uurimisele, Eesti kohanimede ja maailma maade eestikeelsete kohanimede korrastamisele, süstemaatiliselt koostanud Eesti kohanimeandmebaasi ning põhjalikke kohanimede kohta käivaid teatmeteoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles