Juhtkiri: kaua sa kannatad?

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tänases lehes on taas lugu sellest, kuidas suhe lõppeb, aga ühel asjaosalisel on sellest raske aru saada. Ja ta hakkab jälitama. Ahistav jälitamine on tegevus, mida ohvril on sageli raske hoomata, tal on keeruline jälile jõuda, et see temaga toimub. Liiati kui kiusaja on inimene, kellega on ühised lapsed ja kellega kunagi armastust jagatud. Tundub, et teine ei saa lahkuminekust lihtsalt üle, kohati võib temast kahjugi hakata, on ju vägivallatsejad osavad manipulaatorid.

Vahel kütavad raha ja laste jagamine kirgi ja jätkatakse sealt, kus parasjagu pooleli on jäädud. Eks ikka arusaamatusi põhjustanud üksteise mittemõistmisest või hoopiski jäigast hoiakust, et endise kaaslasega ei suhtle. Nõnda loobivad emotsionaalselt hälbinud tüübid soppa vasakule ja paremale ning kõige selle vahel on lapsed. Miskipärast peavad ka nemad saama osa sellest, et emme ja issi ei saa omavahel räägitud.

Ahistav jälitamine on tegevus, mida ohvril on sageli raske hoomata, tal on keeruline jälile jõuda, et see temaga toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles