Umbes 30 elujõulist kaske hinnati liiklusele ohtlikuks ja saeti maha (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võduvere külavanem Ülo Kais on kurb, et 60–70 aastat mitte kedagi seganud maanteeäärsed puud maha saeti.
Võduvere külavanem Ülo Kais on kurb, et 60–70 aastat mitte kedagi seganud maanteeäärsed puud maha saeti. Foto: Ain Liiva

Rakvere–Tapa tee ääres Riistamäe bussipeatuse lähistel on maha saetud umbes kolmkümmend täies elujõus 60–70-aastast kaske. Sama maantee ääres on puid langetatud ka Lante ja Karivärava kandis, töö tellija oli transpordiamet.

Transpordiameti teehoiuteenistuse ida osakonna juhataja Anti Palmi tõdes, et puude maha saagimine võib piirkonna elanikele emotsionaalselt haiget teha. Kuid vastav otsus tehti tema sõnul seetõttu, et puud asusid elava liiklusega maanteele liiga lähedal ja olid ohtlikud. "Lisaks sellele ei mõju puud tee korrashoiule hästi," lausus ta, vihjates ilmselt asjaolule, et puude juured kahjustavad maantee muldkeha.

​Pärnu–Tapa–Rakvere–Sõmeru maanteel on Riistamäe bussipeatuse piirkond üsna ohtlik koht: tee on seal kurviline ja kõrguste vahega, mistõttu pole nähtavus kõige parem ja möödasõit on seal keelatud. Samas asub aga bussipetus, millest väljuvad ühissõidukid peavad sujuvalt pääsema liiklusvoogu. Virumaa Teatajagi oli artiklit ette valmistades tunnistajaks, kuidas ainult tänu liinibussijuhi tähelepanelikkusele ei juhtunud avariid suure veokiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles