Lasila ja Veltsi kooli tegevust soovitatakse kokku tõmmata

Kevin Volter
Copy
Kas alanud õppeaasta Veltsi lasteaed-algkoolis jääb viimaseks, on veel vara öelda, aga mõjuanalüüsis on soovitus kooli tegevus lõpetada.
Kas alanud õppeaasta Veltsi lasteaed-algkoolis jääb viimaseks, on veel vara öelda, aga mõjuanalüüsis on soovitus kooli tegevus lõpetada. Foto: Marianne Loorents

Märtsi lõpus Rakvere vallas asutatud haridusvõrgu ümberkorraldamise töögrupp on oma esimesed järeldused paberile saanud ning mõjuanalüüsi Veltsi ja Lasila kooli kohta tutvustati viimatisel vallavolikogu istungil. Mahukate analüüside lõpus on volikogule suunatud ettepanekud, mis kummagi kooli tuleviku suhtes kohalikule kogukonnale optimismi ei sisenda.

2023. aastal kulutatakse Rakvere vallas ühe lapse üldhariduskoolis harimiseks keskmiselt 10 663 eurot. Selle summa sisse on arvestatud samuti Näpi kooli laste harimine. Kui ka Näpi välja jätta, ollakse riigis ikkagi esirinnas: ühe lapse peale kuluv 9237 eurot annab riiklikus tabelis kuuenda koha ja maakondlikus arvestuses kindla esikoha. Teisel kohal olevas Haljala vallas kulub ühe õpilase harimiseks üle 2000 euro vähem.

Töögrupi ettepanek volikogule on liita Lasila põhikool Sõmeru põhikooliga ja säilitada Lasilas 1. septembrist 2024 vaid 6-klassiline õppekoht ning lasteaiaosa ühendada Sõmeru lasteaiaga Pääsusilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles