Seksuaalvägivalla ohver: «Süda läks ka pahaks, ma ei suutnud hingata. Läksin uuesti haiglasse»

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Ohver.
Ohver. Foto: Toomas Erapart

Käesoleva aasta alguses pöördus 20-aastane Triinu politseisse. Teda oli vägistatud. Kokku tegi neiu kolm avaldust erinevate episoodide kohta, neist esimene oli leidnud aset siis, kui Triinu oli kaheksa­teistkümnene.

Triinu oli 18-aastane ja armunud oma noormehesse Tanelisse. Tanel oli aga kontrolliva loomuga ja ühel hetkel see Triinule enam ei sobinud, ta otsustas suhte lõpetada. Tanel, kes oli alati tundnud, et tal on neiu üle võim, ei olnud asjade seesuguse käiguga rahul, ta kutsus Triinu endaga kokku saama, et rääkida. Selle asemel ta hoopis ründas tütarlast, kägistas teda ja viimaks vägistas Triinu.

Mis on seksuaal­vägivald?

Maailma Tervise­organisatsiooni definitsiooni kohaselt on seksuaalvägivald igasugune seksuaalvahekord või seksuaal­vahekorda astumise katse, soovimatud seksuaalse alatooniga märkused või lähenemiskatsed või muul moel isiku seksuaalsuse vastu sunni abil toimepandud teod teise isiku poolt, sõltumata tema suhtest ohvriga, ükskõik millises kohas, sh kodus, tööl või mujal (Jewkes, Sen ja Garcia-Moreno 2002).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles