Kahesuunalise keelekümbluse lõpetamine tegi lasteaednike südamed raskeks

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Vikerkaare keelekümbluse rühm pidanuks oma õpingutega alustama Tapa gümnaasiumis juba uuel aastal. Paraku tõmbas ministeerium programmile kriipsu peale.
Vikerkaare keelekümbluse rühm pidanuks oma õpingutega alustama Tapa gümnaasiumis juba uuel aastal. Paraku tõmbas ministeerium programmile kriipsu peale. Foto: Marianne Loorents

Hoolimata lastevanemate vastuseisust otsustas Tapa lasteaed Vikerkaar oma kahesuunalise keelekümbluse rühmas minna eestikeelsele õppele üle juba sel aastal. Haridusministeeriumi antud lühike ettevalmistusaeg tekitas lasteaednikes aga suurt hämmastust.

Vikerkaare direktor Lii Jairus selgitas, et kahesuunalise keelekümbluse rühmas pidi koolitusmudeli kohaselt olema pool lastest eesti keelt kõnelevatest peredest ja teine pool vene emakeelega. Lisaks oli soovitav, et õpetajad oleksid mõlema keele oskajad. «Meil on käinud palju praktikante ja on näha, et kui sa ühte keeltest ei oska, siis sa ainult noogutad lapse jutu peale ning ei oska õpitulemust hinnata ja lapsele tagasisidet anda – midagi väga olulist jääb puudu,» rääkis direktor.

Seitse aastat keelekümbluse rühma eest vedanud õpetaja Elena Varavina rõhutas, et õpetamisel lõid kaasa ka muusika- ja liikumisõpetaja ning asendusõpetajad. «Meil on super juhtkond, kes meid toetab, ja samamoodi teised õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles