Tapa gümnaasiumi keelekümblusklass jätkab õppetööd üle noatera

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Õpetajate sõnul on kahesuunaline keelekümblus õpilased liitnud selliselt, et neil pole klassis eestlaste ja venelaste konflikti ning kõik teevad omavahel koostööd.
Õpetajate sõnul on kahesuunaline keelekümblus õpilased liitnud selliselt, et neil pole klassis eestlaste ja venelaste konflikti ning kõik teevad omavahel koostööd. Foto: Marianne Loorents

Tapa gümnaasiumi neljanda klassi kahesuunalise keelekümbluse tundi jõudes avanes vaatepilt rõõmsatest noortest, kes kõik soovisid rääkida ja õpetajale oma teadmisi näidata. Pedagoogil tundus olevat keeruline 15-pealist punti ohjata ja 45 minutit möödus planeete tutvustades linnutiivul.

Keelekümblusklass alustas peale lasteaeda tegevust 12 õpilasega endises Tapa keelekümbluskoolis ja praegu on klassis 15 last, sest vanemates on kahesuunaline keelekümblusprogramm huvi äratanud. Oleks need lapsed aasta jagu nooremad, ei saaks nad eestikeelsele õppele ülemineku valguses järgmisel aastal praegusel moel enam õppida.

Haridusministeeriumi nõude kohaselt jätkatakse järgmisel aastal õppetööd 50:50-õppe asemel 60 protsendi ulatuses eesti ja 40 protsendi ulatuses vene keeles, kuid oma osa võtab ka kehaline kasvatus, mistõttu keeleõppe maht tervikuna väheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles