Kohus karistas korteris kanepit kasvatanud meest

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
2019. aastal avastati Virumaa viimaste aastate suurim kanepikasvandus, mis oli lausa maa all.
2019. aastal avastati Virumaa viimaste aastate suurim kanepikasvandus, mis oli lausa maa all. Foto: Pärnu Postimees

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti augusti lõpus suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises süüdi 28-aastane Deniel. Mehele määrati karistuseks pea kaheaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Menetluskuludena tuleb Denielil tasuda üle 1800 euro.

Deniel alustas potipõllundusega 2018. aastal, kui tellis endale veebi vahendusel mitu korda kanepiseemneid. Kohtuotsuses pole täpsustatud, kas tehingud toimusid avalikus või tumeveebis. Igatahes tegi botaanikahuviline näpud mullaseks ja külvas seemned kolme-nelja potti. Töö kandis ka vilja, sest tema esimeseks saagiks kujunes 100–150 grammi marihuaanat, mis oli mõeldud enda tarbeks.

2021. aasta kevadel otsustas Deniel oma potipõllunduse viia uuele tasemele. Nimelt soetas noormees kanepi kasvatamiseks vajalikke seadmeid ja materjale, et taimedele oleks tagatud valgustus ning ventilatsioon. Samas otsustas Deniel jääda truuks kasvatamisele kolmes-neljas potis. Taas kujunes tema saagiks 100–150 grammi marihuaanat, mis väidetavalt oli ette nähtud ainult isiklikuks tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles