Lapsed mängivad Huljal rumalat maanteel lamamise mängu (2)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Hulja alevikus kehtib küll kiiruse piirang ja maantee on seal valgustatud ning kõnniteed olemas, kuid sellegipoolest on noorukite maanteel lamamise mäng väga ohtlik.
Hulja alevikus kehtib küll kiiruse piirang ja maantee on seal valgustatud ning kõnniteed olemas, kuid sellegipoolest on noorukite maanteel lamamise mäng väga ohtlik. Foto: Vladislav Musakko

Hulja teismelised on hakanud tegelema eluohtliku ja rumala mänguga – olles riietatud tumedasse, heidavad nad õhtuhämaruses maanteele pikali ja kargavad auto lähenedes püsti alles viimasel hetkel. Mäng käib Kadrina vallas Hulja alevikus bussipeatuse lähistel, ja kuigi tee on seal valgustatud, ei pruugi autojuhid teel lamavaid lapsi märgata. 

Üks vastutustundlik möödasõitja pidas neljapäeval oma auto kinni ja üritas noorukeid korrale kutsuda, kuid sai umbes 12-aastaselt noormehelt hoopis vastuähvarduse: teda ei tohi filmida, tema kutsub politsei. "See noormees oli väga ülbe olekuga ja lubas mulle politsei kaela saata. Nende arust polevat nad lollid," rääkis autojuht Virumaa Teatajale.​ ​"Poiss paistis oma õigusi väga hästi teadvat – hakkas mulle kohe ette heitma, et ma ei tohtivat teda filmida, kuna ta on alaealine. Soovitasin talle, et kutsugu, siis võttis vaiksemaks."

​Politsei kutsutigi, aga seda ei teinud ennasttäis nagamann. Rakvere piirkonnapolitseinik Martin Mikola kinnitas, et teataja oli autojuht, kes laste rumalat tegu ise pealt nägi. "Üks lastest on tänaseks politseile teada ning selgitame välja, mis ajendas neid ennast sõiduteele heitma," lausus Mikola. "Palume alati teavitada politseid juhtumitest, kus kellegi elu või tervis võivad olla ohus. Samuti palume lapsevanematel hoida silm peal laste tegevusel ja pidada vestlused sellise teo ohtlikkusest."

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles