"Lugemisisu" ahvatleb lapsi lugema

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lugemisisu tekitamiseks pakuvad raamatukogud põnevaid võimalusi.
Lugemisisu tekitamiseks pakuvad raamatukogud põnevaid võimalusi. Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Esmaspäeval algas 5–13-aastastele lastele suunatud programm "Lugemisisu", millega on kuuendal hooajal liitunud 209 raamatukogu üle Eesti. Lääne-Virumaal osaleb lugemisisu tekitamises 20 raamatukogu.

Lääne-Virumaal saab programmis osaleda suurtes ja väikestes raamatukogudes üle maakonna Aserist ja Haljalast Võsu ja Väike-Maarjani, täpse nimekirja leiab Eesti lastekirjanduse keskuse kodulehelt. 

Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteteeninduse spetsialist Anu Otsma ütles, et huvi "Lugemisisu" vastu on tuntud, aga teematundide aegasid veel kinni pandud pole. "Rohkem on praegu küsinud lasteaiad, aga asi on alles nii värske, et pole veel jõutud reageerida," lisas ta.

"Lugemisisu" raames pannakse läbiloetud raamatud kirja spetsiaalsesse lugemispassi ja täidetakse sealsed loomingulised ülesanded. Klassidele ja rühmadele viiakse programmi jooksul läbi loovtegevustega teematunde, kus mängitakse lugemismänge, õpitakse tähelepanu pöörama raamatuillustratsioonile või tutvutakse ajakirja loomise protsessiga ja uuritakse muinasjuttude maailma. Sel aastal lisandus teematundide valikusse "Detektiivitund" ning loovülesanne "Meie toimetus".

"Lugemisisu" programmi koordinaator ja Eesti lastekirjanduse keskuse programmijuht Katrin Tõnisson rääkis, et iga hooaja alguses on keskus pakkunud osalejatele uusi tegevusi ja materjale, sel hooajal on aga suureks muudatuseks vanusepiiri nihutamine 13 aastani. "Püüame noori lugema innustada uue kujunduse, lugemispassi ja nende jaoks välja töötatud programmidega. Täiendasime olemasolevaid teematunde ka uute mängude ja tegevustega, millega lastele raamatute lugemine veelgi huvitavamaks teha," selgitas ta.

Eesti lastekirjanduse keskuse ellu kutsutud lugemisprogrammi hooaeg kestab 31. maini. Kooliaasta lõpus premeeritakse diplomiga kõiki osalejaid, kes on passi kandnud viis teost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles