Galerii Sahk ette ja tuld: maakonna teehooldaja on talveks valmis

Copy

Lääne-Virumaa teid asub sel talvel hooldama üheksa uut Scania veoautot, mis on täis tänapäeva tipptehnoloogiat. Verstoni korrashoiu valdkonnajuhi Tarmo Loodi sõnul on eelolevaks talveks varutud 3000 tonni soola ja tänu uuele tehnoloogiale jääb teedele puistatava soola kokkuhoid võrreldes varasema kasutusega viie protsendi kanti.

Riigimaanteede talihoolduseks on neli esimest autot valmis tööle asuma, kui ilm peaks ootamatult halvenema. Soolapuisturid muutuvad tehnoloogia arenedes aina kvaliteetsemaks ja nii ongi neile paigaldatud Thermalogicu andur. 

Väliselt meenutab seadeldis tavalist torujuppi, kuid seal sees peidab end andur, mille laserkiir peegeldub teepinnale, analüüsides tee haardetegurit. Kuna eri lõikudes võivad teeolud olla erinevad, saab soolapuistur reaalajas vastavalt vajadusele puistatava soola kogust reguleerida. "Kus on teeolud paremad, sinna puistab seade vähem, ja kus on libeduse oht suurem, sinna pannakse automaatselt rohkem soola," sõnas Tarmo Lood. Varem oli küll hooldusmasina juhil võimalik soola kogust reguleerida, aga enamasti puistati kloriid maha kindlas määratud soolanormi järgi, sest juhil polnud puhtfüüsiliselt võimalik iga lõigu olusid eraldi hinnata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles